Grillet gyroskjøtt i varme pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki

Grillet gyroskjøtt i varme pitabrød, servert med syltet rødløk og tzatziki

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 937 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 115 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester av rødløken holder seg fint i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Skyll og kutt salaten i strimler. Sil laken av maiskornene. Ha tomaten, agurken, salaten og maisen i hver sin serveringsskål.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
 Skyll og grovriv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten og persilladen i en skål. Smak til med salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomstekt. 
Fyll pitabrødene med den lettsyltede rødløken, kjøttet, grønnsakene og tzatzikien.
Vel bekomme!