Sukkersaltet laksefilet med agurksalat, dillpoteter og Røros rømmesaus

Rørosmeieriet

Glutenfri

Sukkersaltet laksefilet med agurksalat, dillpoteter og Røros rømmesaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Dill
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Agurk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Røros lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sukker
1 ss
Salt
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen uten å sukkersalte den for å korte litt ned på tilberedningstiden. Krydre fisken med litt salt og pepper under steking.

Skyll og kutt av stilkene på dillen. Grovhakk resten av dillen. Kok potetene i lettsaltet vann med dillstilkene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
 Bland sammen 1 ss sukker og 1 ss salt i en skål, og strø blandingen på begge sider av fisken. La fisken ligge med blandingen i 15 minutter. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett.
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bland agurken og reddikene sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
 Kok opp 1 dl vann og grønnsaksbuljongen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen. Bruk en visp og rør inn lettrømmen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med litt pepper underveis i stekingen. 
 Sil av vannet på potetene og ha dem tilbake i kjelen. Vend inn ½ ss smør og den hakkede dillen fra steg 1.
Vel bekomme!
Vel bekomme!