Kylling tikka masala med kachumbersalat og varme nanbrød
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- sukker
- olje
Basmatiris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Yoghurt naturell
½ pakke
Tikka masala-paste
½ glass
Tomatpuré
1 ss
Rødløk
½ stk
Crème fraîche
1 pakke
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Nanbrød
1 pakke
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1163 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 140 g
- Protein: 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen, yoghurten, tikka masala-pasten og 1 ss av tomatpuréen i en brødpose. Sørg for å blande det godt. Skrell og finhakk hele rødløken.
Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha tomaten, agurken og halvparten av rødløken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i resten av rødløken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett crème fraîchen, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Om gryten trenger mer væske kan du tilsette litt vann. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Del de ferdigstekte nanbrødene i fire.
Server resten av yoghurten til retten.
Vel bekomme!