Tyrkiske kjøttboller i pitabrød med ajvaryoghurt og frisk tomatsalat med rødløk og persille

Tyrkiske kjøttboller i pitabrød med ajvaryoghurt og frisk tomatsalat med rødløk og persille

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • sukker
  • olivenolje
  • pepper
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tyrkisk krydder
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Salt
¼–½ ts
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Sukker
½ ts
Olivenolje
1 ss
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Ajvar
½–1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 800 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 101 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du deler pitabrødene i to på langs så du får to tynne brød, kan du fylle dem som en taco.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
 Skrell og finhakk halve rødløken. Bland sammen kjøttdeigen med rødløken, det tyrkiske krydderet, halvparten av chilikrydderet, ¼–½ ts salt og litt pepper. Rull deigen til små kjøttboller.
Skrell og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn litt salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter. Skyll løken i kaldt vann og sil av vannet. 
Skyll tomaten og agurken og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Bland sammen rødløken, tomaten, persillen, 1 ss olivenolje, ½ ts sukker, saft fra sitronen, salt, pepper og ønsket mengde chiliflak i en skål.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 7–8 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering (se tips).
Bland yoghurten med ajvaren i en skål, og smak til med resten av det røkte chilikrydderet og litt salt.
Vel bekomme!
Vel bekomme!