Glutenfri
Vegetar
Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med basilikumolje
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Quinoamiks
125 g
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Asparges
100 g
Hjertesalat
1 stk
Halloumi
100–200 g
Smør
1 ss
Glutenfri soyasaus
1 pose
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 613 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Skyll aspargesen og salaten. Fjern de nederste 2–3 cm på aspargesene. Del hjertesalaten i 4 båter på langs. Ha nepen og reddikene i en ildfast form og ha i 1 ss smør og soyasausen. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle aspargesene og snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og aspargesene i omtrent 2 minutt, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler, og aspargesen i mindre biter. Vend nepen og reddikene inn i salaten, og topp med osten, salaten, aspargesen og basilikumoljen.
God middag!
Vel bekomme!