25-35
Sprøpanert sei med hjemmelaget potetsalat og pannestekt spisskål og reddiker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetsalat
Poteter
350 g
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Vårløk
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Sprøpanert sei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Spisskål og reddiker
Spisskål
½ stk
Reddiker
½–1 pakke
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 646 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Reddikene kan eventuelt kuttes i tynne skiver og blandes sammen med potetsalaten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetsalat: Skyll og kutt potetene i fire. Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Sprøpanert sei: Ha fisken på et stekebrett med bakepapir og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er sprø og gjennomvarm.
- Spisskål og reddiker: Kutt spisskålen i fire på langs gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha reddikene og spisskålene i stekepannen, og stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side. La reddikene surre i pannen til spisskålen er ferdig. Krydre med salt og pepper.
- Potetsalat, fortsettelse: Skyll og kutt vårløken i skiver. Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn aiolien og vårløken. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
- Vel bekomme!