Glutenfri
Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Med denne franskinspirerte fiskeretten med smørsaus og asparges serverer du familien litt luksus i hverdagen.
Med denne franskinspirerte fiskeretten med smørsaus og asparges serverer du familien litt luksus i hverdagen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Asparges
100 g
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
Lyrfilet
325 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 531 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du kutte gulrøttene i staver, og koke dem med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kast den. Del resten av aspargesene i 3. Kok aspargesbitene med potetene de siste 2–3 minuttene av potetenes koketid.
Skrell og kutt gulrøttene i store biter. Kok gulrøttene i en kjele med vann i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene. Kjør gulrøttene og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og krydre med kryddermiksen. Bak fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Sil vannet av potetene og aspargesen, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett løken, litt salt og pepper og 1 ss olivenolje. Ha kjelen tilbake på platen, og skru opp til middels høy varme. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er blank.
Vel bekomme!
Vel bekomme!