Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus
Glutenfri

Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Med denne franskinspirerte fiskeretten med smørsaus og asparges serverer du familien litt luksus i hverdagen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Asparges
100 g
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Gulrøtter
400 g
Smør
1 ss
(Melk)
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 531 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil spare tid, kan du kutte gulrøttene i staver, og koke dem med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kast den. Del resten av aspargesene i 3. Kok aspargesbitene med potetene de siste 2–3 minuttene av potetenes koketid.  
 Skrell og kutt gulrøttene i store biter. Kok gulrøttene i en kjele med vann i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene. Kjør gulrøttene og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og krydre med kryddermiksen. Bak fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.    
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
 Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Sil vannet av potetene og aspargesen, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett løken, litt salt og pepper og 1 ss olivenolje. Ha kjelen tilbake på platen, og skru opp til middels høy varme. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er blank.  
Vel bekomme!
Vel bekomme!