20-30
Glutenfri
Ovnsbakt lyrfilet med gulrotpuré og asparges, kokte poteter og smørsaus
Med denne franskinspirerte fiskeretten med smørsaus og asparges serverer du familien litt luksus i hverdagen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter og asparges
Poteter
350 g
Asparges
100 g
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Gulrotpuré
Gulrøtter
400 g
Smør (Melk)
1 ss
Ovnsbakt lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smørsaus
Smørsaus (Sulfitt, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 531 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare tid, kan du kutte gulrøttene i staver, og koke dem med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Poteter og asparges: Kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Brekk av den nederste trevlete delen på aspargesene og kast den. Del resten av aspargesene i 3. Kok aspargesbitene med potetene de siste 2–3 minuttene av potetenes koketid.
- Gulrotpuré: Skrell og kutt gulrøttene i store biter. Kok gulrøttene i en kjele med vann i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av de ferdigkokte gulrøttene. Kjør gulrøttene og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Ovnsbakt lyrfilet: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og krydre med kryddermiksen. Bak fisken midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Poteter og asparges, fortsettelse: Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Sil vannet av potetene og aspargesen, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett løken, litt salt og pepper og 1 ss olivenolje. Ha kjelen tilbake på platen, og skru opp til middels høy varme. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til løken er blank.
- Vel bekomme!