Glutenfri
Meksikansk bowl med krydret kyllingkjøttdeig, syltet rødløk, avokadohummus og tortillachips
4.01 (113)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Tomat
1 stk
Maiskorn
½ pakke
Avokadohummus
½–1 pakke
Lime
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
1 pakke
Vann
½–1 dl
Lime
½ stk
Lettrømme
75 g
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 918 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha eventuelle rester av den syltede rødløken og laken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Der holder den seg i flere dager.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Hell vannet av maisen. Ha tomaten og maisen i hver sin serveringsskål. Ha avokadohummusen i en serveringsskål og smak til med litt saft fra limen, salt og pepper.
Ha bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side. Hakk den opp og tilsett bønnene, three spice krydderet og ½–1 dl vann. Fortsett og stek det hele i omtrent 3 minutter, eller til kjøttdeigen er gjennomstekt og vannet er nesten fordampet. Smak til med litt salt.
Kutt resten av limen i båter. Fyll skåler med risen, kjøttdeigen, grønnsakene, den syltede rødløken, rømmen, tortillachipsene og server limebåtene til.
Vel bekomme!