Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Torskefilet
165 g
Fennikel
½ stk
Gulrot
1 stk
Lettmelk
2 ½ dl
Lett crème fraîche
150 g
Fiskebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Hvetemel
1½ ss
Vann
3½ dl
Purre
½ stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Grove bagetter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 916 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 108 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Snitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Kutt purren i tynne strimler, og eplet i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål.
Stek bagettene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.
Vel bekomme!