Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter

Fiskesuppe med fennikel og torsk, purre og eple i gremolata, servert med grove bagetter

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Fennikel
½ stk
Gulrot
1 stk
Lettmelk
2 ½ dl
(Melk, Laktose)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1½ ss
(Hvete)
Vann
3½ dl
Purre
½ stk
Grønt eple
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
2 ss
Grove bagetter
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 916 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 108 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skjær fisken i mindre biter. Skyll fennikelen og skrell gulrøttene. Kutt grønnsakene i terninger.
 Smelt 1 ss smør i en stor kjele på middels høy varme, og rør inn 1½ ss hvetemel. Spe på med melken og 3½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 5–10 minutter. Tilsett crème fraîchen, fiskebuljongen, fennikelen og gulrøttene, og la det hele småkoke i 2–3 minutter til. Ha i fisketerningene, og la dem trekke i suppen i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Snitt purren i to på langs og skyll den godt innvendig. Skyll også eplet, sitronen og persillen. Kutt purren i tynne strimler, og eplet i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Bland sitronskallet, persillen, hvitløken, 3 ss olivenolje og litt salt i en skål. 
 Stek bagettene som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek purren i 2–3 minutter, til den er myk. Ha purren i en skål, og vend inn epleterningene og urtevinaigretten.
Topp suppen med purre- og epleblandingen, og server de varme bagettene ved siden av.
Vel bekomme!