20-30
Pannestekt laksefilet med spinatrisoni, basilikumdressing og ruccolasalat med tomat
Risoni er en type pasta som ligner på riskorn. I denne retten krydres risonien med hvitløk og spinat, og serveres med pannestekt laksefilet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Spinatrisoni
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Risoni (Hvete)
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Basilikumdressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Basilikumolje
½ pakke
Tomat- og ruccolasalat
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Pannestekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 791 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en kremet risoni kan du vende litt av basilikumdressingen inn i risonien rett før servering.
- Spinatrisoni: Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Kok risonien som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Sil av overflødig væske når risonien er ferdigkokt og ha risonien tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp, og vend inn hvitløken og ½ ss smør. La stå i omtrent 1 minutt til smøret har smeltet, og vend inn spinaten helt til slutt. Smak til med litt salt og pepper.
- Basilikumdressing: Bland yoghurten og basilikumoljen sammen i en skål og smak til med litt salt og pepper (se tips).
- Tomat- og ruccolasalat: Skyll tomaten og ruccolaen. Kutt tomaten i mindre biter. Ha tomatbitene og ruccolaen i en skål og vend inn balsamicovinaigretten og litt salt og pepper.
- Pannestekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden og øs smøret over fisken.
- Vel bekomme!