Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries
20-30
Vegetar

Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries

"Swicy" er en forkortelse av sweet and spicy, altså en søtsterk saus. Her gir den norsk produsert tofu et smaksløft til en digg burger!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetfries

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke

"Swicy" tofuburger

tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
søt chilisaus
Søt chilisaus
½ pakke
stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl

Til servering

agurk
Agurk
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 774 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sylt gjerne grønnsakene i litt eddik og sukker for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetfries: Skyll og kutt potetene i tynne staver på langs. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  Snu på friesene under steketiden for ekstra godt resultat. Vend inn urtemiksen mot slutten av steketiden.
  3. "Swicy" tofuburger: Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpurèen i 1 minutt, og tilsett den søte chilisausen og ½ dl vann og kok opp. 
  4. "Swicy" tofuburger, fortsettelse: Tørk og del tofuen i skiver. Krydre tofuskivene med litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den søtsterke tomatsausen over i stekepannen, og vend om slik at tofuen blir godt dekket av sausen. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
  5. Til servering: Skyll agurken. Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel, og kutt sjalottløken og gulrøttene i strimler. Ha aiolien i en liten skål og smak den til med ½ ss soyasaus.      
  6. Ha soyamajonesen på burgerbrødene, og fyll med de friske grønnsakene og tofuen. Strø chiliflakene over tofuen for ekstra hete, og server potetfriesene til.