Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries
Vegetar

Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries

Under 30 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Søt chilisaus
½ pakke
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl
Agurk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sylt gjerne grønnsakene i litt eddik og sukker for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpurèen i 1 minutt, og tilsett den søte chilisausen og ½ dl vann og kok opp. 
 Tørk og del tofuen i skiver. Krydre tofuskivene med litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den søtsterke tomatsausen over i stekepannen, og vend om slik at tofuen blir godt dekket av sausen. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll agurken. Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel, og kutt sjalottløken og gulrøttene i strimler. Ha aiolien i en liten skål og smak den til med ½ ss soyasaus.      
Ha soyamajonesen på burgerbrødene, og fyll med de friske grønnsakene og tofuen. Strø chiliflakene over tofuen for ekstra hete, og server potetfriesene til. 
God middag!