Vegetar
Swicy-tofuburger med friske grønnsaker og potetfries
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
"Swicy" er en forkortelse av sweet and spicy, altså en søtsterk saus. Her gir den norsk produsert tofu et smaksløft til en digg burger!
"Swicy" er en forkortelse av sweet and spicy, altså en søtsterk saus. Her gir den norsk produsert tofu et smaksløft til en digg burger!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Søt chilisaus
½ pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Vann
½ dl
Agurk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Aioli
½ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 774 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sylt gjerne grønnsakene i litt eddik og sukker for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i tynne staver på langs. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu på friesene under steketiden for ekstra godt resultat. Vend inn urtemiksen mot slutten av steketiden.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatpurèen i 1 minutt, og tilsett den søte chilisausen og ½ dl vann og kok opp.
Tørk og del tofuen i skiver. Krydre tofuskivene med litt salt. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha den søtsterke tomatsausen over i stekepannen, og vend om slik at tofuen blir godt dekket av sausen. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Skyll agurken. Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt agurken i lange bånd med en ostehøvel, og kutt sjalottløken og gulrøttene i strimler. Ha aiolien i en liten skål og smak til med soyasausen.
Ha soyamajonesen på burgerbrødene, og fyll med de friske grønnsakene og tofuen. Strø chiliflakene over tofuen for ekstra hete, og server potetfriesene til.
Vel bekomme!