Laktosefri
Glutenfri
Bbq glasert svinefilet og ramsløkpoteter, nektarinsalat med ruccola og tomat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesidereddik
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
Filetstykke av svin
300 g
Bbq saus
½–1 pakke
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 639 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek nektarin- og tomatbitene raskt i litt smør for ekstra god smak. Kjøttet kan gjerne grilles hvis været tillater det.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter. Vend på kjøttet underveis så kjøttet får en fin stekeskorpe på alle kanter.
Ha kjøttet over i en ildfast form og smør på bbq-sausen. Stek kjøttet i ovnen i 6–8 minutter og la deretter kjøttet hvile i 3 minutter før servering.
Skyll nektarinen, tomaten og ruccolaen, og skrell sjalottløken. Del nektarinen og fjern steinen. Kutt nektarinen og tomaten i båter. Kutt sjalottløken i tynne skiver. Ha nektarin- og tomatbåtene i en serveringsskål sammen med ruccola og løk, og vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eplesidereddik og krydre med salt og pepper.
Sil av vannet og la potetene dampe fra seg i 1 minutt. Vend inn ramsløkaiolien.
Kutt kjøttet i skiver og server med potetene og salaten. Håper det smaker!
Vel bekomme!