Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus
4.12 (78)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Smør
½ ss
Gulrøtter
2 stk
Sommerkål
½ stk
Vann
1 dl
Smør
½ ss
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Bearnéssaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 766 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan grilles! Kutt kålen i båter. Pensle kjøttet og kålbåtene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.
Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt kålen i grove strimler. Ha gulrotstavene i en kjele med 1 dl vann, og legg kålstrimlene oppå. Damp grønnsakene under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør. Krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med krydderblandingen mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skyll og finhakk gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Vend inn gressløken og ½ ss smør sammen med potetene.
God middag!
Vel bekomme!