Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus

Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus

4.12 (78)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sommerkål
½ stk
Vann
1 dl
Smør
½ ss
(Melk)
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 766 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan grilles! Kutt kålen i båter. Pensle kjøttet og kålbåtene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.

 Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.   
 Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt kålen i grove strimler. Ha gulrotstavene i en kjele med 1 dl vann, og legg kålstrimlene oppå. Damp grønnsakene under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør. Krydre med litt salt og pepper.      
Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med krydderblandingen mot slutten av steketiden.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skyll og finhakk gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Vend inn gressløken og ½ ss smør sammen med potetene.   
God middag!
Vel bekomme!