20-30
Krydderstekt svinenakke med gulrøtter og sommerkål, gressløkpoteter og bearnaisesaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Gressløkpoteter
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Smør (Melk)
½ ss
Gulrøtter og sommerkål
Gulrøtter
2 stk
Sommerkål
½ stk
Vann
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Krydderstekt svinenakke
Svinenakke i skiver
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Bearnaisesaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 41 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan grilles! Kutt kålen i båter. Pensle kjøttet og kålbåtene med nøytral olje og grill over indirekte varme til alt er gjennomvarmt og har fine grillstriper.
- Gressløkpoteter: Del potetene i to hvis de er store. Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gulrøtter og sommerkål: Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt kålen i grove strimler. Ha gulrotstavene i en kjele med 1 dl vann, og legg kålstrimlene oppå. Damp grønnsakene under lokk i 4 minutter. Hell av vannet og tilsett ½ ss smør. Krydre med litt salt og pepper.
- Krydderstekt svinenakke: Varm opp en stekepanne eller grillpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med krydderblandingen mot slutten av steketiden.
- Bearnaisesaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Gressløkpoteter: Skyll og finhakk gressløken. Sil vannet av de ferdigkokte potetene. Vend inn gressløken og ½ ss smør sammen med potetene.
- God middag!