Pizza med steinsoppesto, bacon og smørstekte kantareller, toppet med syltet rødløk
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- smør
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Bacon
75–150 g
Crème fraîche
75–150 g
Steinsoppesto
½–1 glass
Kantareller
100 g
Grønnkål
100 g
Pizzabunner
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 904 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eventuelle rester av rødløken holder seg fint i en lufttett beholder i kjøleskapet i flere dager.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconet i omtrent 5 minutter, eller til det har fått litt farge. Ha baconet i en skål, men la stekefettet være igjen i pannen.
Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål. Børst soppen fri for jord, og riv den i mindre biter. Skyll og tørk grønnkålen. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er lett gyllen. Ta soppen av varmen, og vend inn grønnkålen og baconet. Smak til med salt og pepper.
Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene. Topp med kantarell- og grønnkålblandingen, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter, eller til grønnkålen er litt sprø.
Topp pizzaen med den syltede rødløken ved servering, eller server den ved siden av.
Vel bekomme!
Vel bekomme!