Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, sommerkål og eplesmørsaus
Glutenfri

Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, sommerkål og eplesmørsaus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Appelsin
1 stk
Honning
1 pakke
Lime
½ stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Grønt eple
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 713 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

Skyll og og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.  
Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Øs sausen over kjøttet til det er godt dekket. La sausen koke i omtrent 2 minutter til den tykner noe.      
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha sausen og epleterningene i en liten kjele, og kok opp på middels høy varme. Smak til sausen med litt limesaft. 
God middag! 
Vel bekomme!