Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, sommerkål og eplesmørsaus
Glutenfri

Røkt svinekam

med honning og sitrus, urtepoteter, sommerkål og eplesmørsaus
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Appelsin
1 stk
Honning
1 pakke
Lime
½ stk
Smørsaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Grønt eple
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
639 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.

Skyll og og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.  
Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Øs sausen over kjøttet til det er godt dekket. La sausen koke i omtrent 2 minutter til den tykner noe.      
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha sausen og epleterningene i en liten kjele, og kok opp på middels høy varme. Smak til sausen med litt limesaft. 
Vel bekomme!