Glutenfri
Røkt svinekam med honning og sitrus, urtepoteter, sommerkål og eplesmørsaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Appelsin
1 stk
Honning
1 pakke
Lime
½ stk
Smørsaus
½–1 pakke
Grønt eple
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 713 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grill gjerne kjøttet, kålen og potetene ute hvis været tillater det.
Skyll og og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen rett før servering.
Skyll og del kålen i 4 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt på hver side eller til de er godt brunet. Ha kålen over i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kålen i ovnen, over eller under potetene, i 10–15 minutter, eller til den er mør.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side. Skyll appelsinen og finriv kun det oransje skallet på et rivjern. Ha appelsinskallet, saften fra appelsinen, honningen og saften fra halve limen i en bolle og pisk det sammen. Øs sausen over kjøttet til det er godt dekket. La sausen koke i omtrent 2 minutter til den tykner noe.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha sausen og epleterningene i en liten kjele, og kok opp på middels høy varme. Smak til sausen med litt limesaft.
God middag!
Vel bekomme!