25-35
Glutenfri
Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet sommerkål, erter og dilldressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetbåter og gulrot
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Dilldressing
Dill
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sommerkål og erter
Sommerkål
½ stk
Grønne erter
1 pakke
Vann
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Laksekarbonader
Lakseburgere (Fisk)
260 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 672 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 44 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetbåter og gulrot: Skyll potetene og skrell gulroten. Kutt potetene i båter og gulroten i grove staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Dilldressing: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Ha yoghurten i en skål og smak til med remuladen, dillen, litt salt og pepper.
- Sommerkål og erter: Kutt kålen i grove strimler. Kok opp 1 dl lettsaltet vann og ½ ss smør i en kjele. Ha kålstrimlene i kjelen og damp under lokk i 2 minutter.
- Laksekarbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek laksekarbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper på begge sider. Skru av varmen på komfyren og la karbonadene hvile i stekepannen i 2 minutter før servering.
- Sommerkål og erter, fortsettelse: Vend inn ertene i kålen og damp videre under lokk i 2 minutter.
- Server laksekarbonadene med potetene, gulroten, kålen, ertene og dilldressingen.