Glutenfri
Laksekarbonader med potetbåter, smørdampet sommerkål, erter og dilldressing
4.1 (144)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrot
1 stk
Dill
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Remulade
½–1 pakke
Sommerkål
½ stk
Grønne erter
1 pakke
Vann
1 dl
Smør
½ ss
Lakseburgere
260 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 672 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 44 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og skrell gulroten. Kutt potetene i båter og gulroten i grove staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll, tørk og grovhakk dillen. Ha yoghurten i en skål og smak til med remuladen, dillen, litt salt og pepper.
Kutt kålen i grove strimler. Kok opp 1 dl lettsaltet vann og ½ ss smør i en kjele. Ha kålstrimlene i kjelen og damp under lokk i 2 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek laksekarbonadene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper på begge sider. Skru av varmen på komfyren og la karbonadene hvile i stekepannen i 2 minutter før servering.
Vend inn ertene i kålen og damp videre under lokk i 2 minutter.
Server laksekarbonadene med potetene, gulroten, kålen, ertene og dilldressingen.
God middag!