Estragonmarinert kylling med honning- og hvitløksbakt fennikel og lun linseragu med chevre
Glutenfri

Estragonmarinert kylling med honning- og hvitløksbakt fennikel og lun linseragu med chevre

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Fennikel
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Olje
1 ss
Belugalinser
1 pakke
Estragon
1 bunt
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Chevre
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1203 kcal
  • Fett: 80 g
  • Karbohydrater: 46 g
  • Protein: 74 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det fennikelgress på fennikelen kan du finhakke dette og strø over retten til slutt!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skyll og kutt fennikelen i båter (se tips). Skrell og finhakk hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Del kyllinglårene i to ved leddet (spar på kraften i pakken). Ha fennikelen, sitronskallet, honningen, hvitløken, 1 ss olje og litt salt og pepper i en bolle og vend det godt sammen. Ha fennikelen over i en ildfast form, og legg kyllingen over. Stek det hele i ovnen i 20–25 minutter.
Kok linsene som anvist på pakken. Skyll estragonen og dra av bladene. Ha stilkene i kokevannet med linsene, og finhakk bladene. Skrell og kutt løken og gulroten i små terninger. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulroten i 1–2 minutter til det er blankt. Sil av linsene og ha det i stekepannen sammen med grønnsakene. Vend inn ½ ss smør, kraften fra kyllingpakken, estragonen og saft fra resten av sitronen. Smak til med salt og pepper. Smuldre over chevren rett før servering.
Vel bekomme!
Vel bekomme!