Glutenfri
Estragonmarinert kylling
med honning- og hvitløksbakt fennikel og lun linseragu med chevreNy oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Fennikel
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Honning
1 pakke
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
Olje
1 ss
Belugalinser
1 pakke
Estragon
1 bunt
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Chevre
½–1 pakke
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1130 kcal
- Fett:
- 74 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 71 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er det fennikelgress på fennikelen kan du finhakke dette og strø over retten til slutt!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt fennikelen i båter (se tips). Skrell og finhakk hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Del kyllinglårene i to ved leddet (spar på kraften i pakken). Ha fennikelen, sitronskallet, honningen, hvitløken, 1 ss olje og litt salt og pepper i en bolle og vend det godt sammen. Ha fennikelen over i en ildfast form, og legg kyllingen over. Stek det hele i ovnen i 20–25 minutter.
Kok linsene som anvist på pakken. Skyll estragonen og dra av bladene. Ha stilkene i kokevannet med linsene, og finhakk bladene. Skrell og kutt løken og gulroten i små terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulroten i 1–2 minutter til det er blankt. Sil av linsene og ha det i stekepannen sammen med grønnsakene. Vend inn ½ ss smør, kraften fra kyllingpakken, estragonen og saft fra resten av sitronen. Smak til med salt og pepper. Smuldre over chevren rett før servering.
Vel bekomme!