Vegetar
Balsamicoglaserte beter med honninggratinert chevre og sprø valnøtter
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Grønne bønner
150 g
Appelsin
1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Ruccola
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Chevre
2 pakke
Honning
1½–2 pakke
Valnøtter
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 892 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er lurt å bruke engangshansker, forkle og plastfjøl når du jobber med rødbeter for å unngå at fargen smitter over på hendene og klær.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i grove biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir (se tips). Vend inn litt olje, salt og pepper, og bak betene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre. Kutt endene av de grønne bønnene og legg dem på brettet sammen med betene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Fordel multibrødene utover et stekebrett med bakepapir. Kutt chevren i skiver og fordel osten utover brødene. Fordel honningen over osteskivene og legg valnøttene rundt brødene. Skru på grillelementet på ovnen.
Skyll og tørk ruccolaen, og vend den sammen med sennepsvinaigretten i en skål.
Gratiner ostebrødene og valnøttene på øverste rille i ovnen i 4–5 minutter, til osten er litt karamelisert, og nøttene er gylne.
Skjær vekk skallet på appelsinen og kutt den i terninger. Vend de ovnsbakte betene og bønnene sammen med appelsinen og balsamicovinaigretten i en skål.
Fordel ruccolasalaten på et fat, og legg over de glaserte betene, bønnene og appelsinen. Kutt ostebrødene i mindre stykker og legg over salaten. Grovhakk valnøttene og strø disse over til slutt. Vel bekomme!
Vel bekomme!