Utbenet lårfilet av kylling med tikka masala saus, mandler og indisk ris
25-35
Glutenfri

Utbenet lårfilet av kylling med tikka masala saus, mandler og indisk ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mandler,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Indisk ris

basmatiris
Basmatiris
135 g
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Vann
2½ dl

Tikka masala-saus

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
koriander
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl

Topping

tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk

Kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 897 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Indisk ris: Kok opp 2½ dl lettsaltet vann og garam masala krydderet i en kjele. Tilsett risen, og la den småkoke under lokk i 8–10 minutter. Skyll og grovhakk korianderen, og vend halvparten inn med risen når den er ferdig kokt.  
  2. Tikka masala-saus: Skrell og finhakk løken. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 8 minutter, til gulrøttene er møre og løken er myk. Rør inn tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Kok opp og kjør det hele til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
  3. Kylling: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. 
  4. Topping: Skyll og kutt tomaten i terninger, og ha den i en skål. Skvis over saften fra halve sitronen, og bland det godt sammen.
  5. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Vend inn resten av korianderen i Tikka masala-sausen ved servering. Topp retten med mandelskivene, tomaten, og server sitronbåtene ved siden av.