Glutenfri
Utbenet lårfilet av kylling med tikka masala saus, mandler og indisk ris
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
135 g
Garam masala
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Vann
2½ dl
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Tikka masala-paste
1 glass
Crème fraîche
150 g
Koriander
½ bunt
Vann
1 dl
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Sitron
½ stk
Mandelskiver
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 897 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp 2½ dl lettsaltet vann og garam masala krydderet i en kjele. Tilsett risen, og la den småkoke under lokk i 8–10 minutter. Skyll og grovhakk korianderen, og vend halvparten inn med risen når den er ferdig kokt.
Skrell og finhakk løken. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i omtrent 8 minutter, til gulrøttene er møre og løken er myk. Rør inn tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Kok opp og kjør det hele til en jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i terninger, og ha den i en skål. Skvis over saften fra halve sitronen, og bland det godt sammen.
Kutt resten av sitronen i båter. Vend inn resten av korianderen i Tikka masala-sausen ved servering. Topp retten med mandelskivene, tomaten, og server sitronbåtene ved siden av.
Vel bekomme!