Vegetarboller i soppsaus, stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med grønnkål
20-30
Vegetar

Vegetarboller i soppsaus, stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med grønnkål

Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til denne vegetariske husmannsretten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetskiver med grønnkål

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g

Stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk

Vegetarboller i soppsaus

favarittboller
Favarittboller (Bygg, Havre)
280 g
soppulver
Soppulver
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
½ dl

Tyttebærglasert eple

rødt eple
Rødt eple
1 stk
rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 794 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 92 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek epleterningene i 30 sekunder før de vendes sammen med tyttebærene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Stekt løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.    
  4. Vegetarboller i soppsaus: Ha litt olje i stekepannen fra punkt 3, og stek vegetarbollene på middels høy varme i omtrent 3 minutter. Ha bollene over på en tallerken. Smelt 1 ss smør i stekepannen, og rør inn 1 ss hvetemel, soppulveret og buljongen. Spe på med melken og ½ dl vann, litt og litt under omrøring, og kok opp. Tilsett bollene, og la det hele småkoke på lav varme frem til servering. Smak til sausen med pepper og eventuelt mer av buljongen.   
  5. Potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ta ut brettet med potetene og gulrøttene fra ovnen og vend inn grønnkålen. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø. 
  6. Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger (se tips). Ha epleterningene i en liten skål, og vend inn tyttebærene.   
  7. Vel bekomme!