Vegetarboller i soppsaus, stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med grønnkål
Vegetar

Vegetarboller i soppsaus, stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med grønnkål

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til denne vegetariske husmannsretten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Favarittboller
280 g
(Bygg, Havre)
Soppulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
½ dl
Rødt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek epleterningene i 30 sekunder før de vendes sammen med tyttebærene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.    
 Ha litt olje i stekepannen fra punkt 3, og stek vegetarbollene på middels høy varme i omtrent 3 minutter. Ha bollene over på en tallerken. Smelt 1 ss smør i stekepannen, og rør inn 1 ss hvetemel, soppulveret og buljongen. Spe på med melken og ½ dl vann, litt og litt under omrøring, og kok opp. Tilsett bollene, og la det hele småkoke på lav varme frem til servering. Smak til sausen med pepper og eventuelt mer av buljongen.   
Ta ut brettet med potetene og gulrøttene fra ovnen og vend inn grønnkålen. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø. 
Skyll og kutt eplet i terninger (se tips). Ha epleterningene i en liten skål, og vend inn tyttebærene.   
Vel bekomme!
Vel bekomme!