20-30
Vegetar
Vegetarboller i soppsaus, stekt løk, tyttebærglasert eple og potetskiver med grønnkål
Syrlig tyttebærglasert eple og søt pannestekt løk er det perfekte tilbehøret til denne vegetariske husmannsretten.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- havre,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver med grønnkål
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Stekt løk
Gul løk
1 stk
Vegetarboller i soppsaus
Favarittboller (Bygg, Havre)
280 g
Soppulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
½ dl
Tyttebærglasert eple
Rødt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 794 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek epleterningene i 30 sekunder før de vendes sammen med tyttebærene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetskiver med grønnkål: Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel potetene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Stekt løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.
- Vegetarboller i soppsaus: Ha litt olje i stekepannen fra punkt 3, og stek vegetarbollene på middels høy varme i omtrent 3 minutter. Ha bollene over på en tallerken. Smelt 1 ss smør i stekepannen, og rør inn 1 ss hvetemel, soppulveret og buljongen. Spe på med melken og ½ dl vann, litt og litt under omrøring, og kok opp. Tilsett bollene, og la det hele småkoke på lav varme frem til servering. Smak til sausen med pepper og eventuelt mer av buljongen.
- Potetskiver med grønnkål, fortsettelse: Ta ut brettet med potetene og gulrøttene fra ovnen og vend inn grønnkålen. Stek videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
- Tyttebærglasert eple: Skyll og kutt eplet i terninger (se tips). Ha epleterningene i en liten skål, og vend inn tyttebærene.
- Vel bekomme!