Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med ovnsbakte gulrøtter og blomkål, servert med steinsoppsaus og rørte tyttebær
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½ stk
Regnbuegulrøtter
400 g
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Steinsoppsaus
½–1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 524 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 31 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1 dl vann i stekepannen etter at kjøttet er stekt og tilsett steinsoppsausen. La kjøttet småkoke i sausen over svak varme frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Del blomkålen i to båter gjennom stilkfestet. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er møre.
Krydre kjøttet med sitruskrydderet, litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Snu på kjøttet underveis i steketiden. Legg kjøttet over på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 10–12 minutter av grønnsakenes steketid. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til resten av retten er klar. Kutt kjøttet i skiver før servering.
Varm opp steinsoppsausen i en kjele på middels høy varme, under omrøring.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!