Elgkarbonader med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus
Glutenfri

Elgkarbonader med balsamicostekt rosenkål, grønnkål og tranebær, ovnsbakte poteter og fløtesaus

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
350 g
(Sulfitt)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Rosenkål
200 g
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tranebær
1 pakke
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Fløtesaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 888 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i to. Fordel potetene og elgkarbonadene utover et stekebrett med bakepapir. Stek potetene og elgkarbonadene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålen, og kutt den i fire. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen og løken i omtrent 5 minutter, til løken har falt sammen og rosenkålen er lett gyllen.  
Ha i ½ ss smør, grønnkålen og tranebærene, og stek videre i omtrent 2 minutter, til grønnkålen har falt litt sammen. Tilsett balsamicovinaigretten når det gjenstår 1 minutt av grønnsakenes steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
Vel bekomme!