Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter
smørglasert kål med eple, servert med rødvinssaus4.37 (195)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Grana Padano
1 stk
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønnkål
50 g
Smør
1 ss
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 578 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en temperatur på 65–68 grader.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen.
Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25 minutter. Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader. Fordel hvitløken og litt smør på hver av potetene, og finriv Grana Padano-osten på et rivjern over potetene. Stek det hele videre i 8–10 minutter, eller til potetene er møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Skyll og kutt eplet i terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn epleterningene til slutt.
Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring.
Vel bekomme!