Glutenfri
Kyllingfilet i kremet ajvarsaus
med poteter, servert med tomat- og spinatsalatNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Strimlet kyllingfilet
300 g
Garam masala
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
½ dl
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 555 kcal
- Fett:
- 19 g
- Karbohydrater:
- 47 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tid til overs? Ha litt smør i potetkjelen når potetene er gjennomkokte, og stek dem under omrøring i 3–4 minutter.
Skyll og kutt potetene i fire. Ha dem i en kjele og dekk med lettsaltet vann. Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt paprikaen i skiver. Varm opp en vid kjele eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Tilsett kyllingen og paprikaen, og stek videre i omtrent 3 minutter. Krydre med garam masala krydderet. Rør inn ajvaren, crème fraîchen og ½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke på lav varme frem til servering, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha spinaten og tomaten i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!