Krydderstekt kyllingfilet med bakt gresskar- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt
4.25 (205)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Kyllingfilet
300 g
Persillade
1 pakke
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 682 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake den i ovnen sammen med gresskaret.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Skjær skallet av gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak dem i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt, pepper og persilladen. Legg kyllingen på brettet med gresskaret de siste 10 minuttene av gresskarets steketid.
Skyll og tørk appelsinen og finriv skallet (kun det oransje) på et rivjern. Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og appelsinskallet.
Skyll spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde av ajvaren og 1 ss smør i bulguren. Vend det ferdigbakte gresskaret inn i bulguren sammen med appelsinen og spinaten.
Kutt kyllingen i skiver før servering. Fordel salaten på tallerkener, og topp med kyllingen og den marinerte løken, og server appelsinyoghurten til.
Vel bekomme!