Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter
Laktosefri
Vegetar

Sandwich med rødbeteburger, brunet løk og steinsoppmajones, servert med hasselbackpoteter

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Gul løk
1 stk
Rødbetburger med timian og hvitløk
1 pakke
Grove bagetter
½–1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 804 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 98 g
  • Protein: 26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg spisepinner eller en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt gjennom.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver - nesten igjennom (se tips). Potetene skal henge sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form. Skrell og finhakk hvitløken. Bland sammen hvitløken, 1 ss smør og urtemiksen i en skål. Fordel smørblandingen over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i stekeovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Bland sammen lettmajonesen, steinsoppulveret, 1 ss soyasaus og 1 ts eddik i en skål. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken gylden, omtrent 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken. Stek rødbeteburgerne i 2–3 minutter på hver side. Del burgerne i to, før servering. 
Stek baguettene etter anvisning på pakken. Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i skiver. Ha tomaten og salaten over på en tallerken. 
 Del bagettene i to på langs og på midten. Smør steinsoppmajonesen på bagettene, legg på salaten, tomatskiver, rødbeteburgene og topp med brunet løk. Server hasselbackpotetene og resten av steinsoppmajonesen til.  
God middag!