Norsk villhjortskavsgryte med smak av steinsopp
servert med rørte tyttebær og grønnkålchips4.29 (112)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Smør
½ ss
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Oksebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Hvetemel
½ ss
Vann
2 dl
Glutenfri soyasaus
½ pose
Rørte tyttebær
1 pakke
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 584 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Skyll og del potetene i to hvis de er store. Kok potetene omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø.
Skrell løken og gulrøttene, og børst soppen fri for jord. Grovhakk løken, kutt gulrøttene i terninger og soppen i skiver. Varm opp en stor kjele til høy varme, og ha i litt olje. Brun hjorteskaven i 2–3 minutter, og ha det over på en tallerken. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt og ikke kokt.
Varm opp kjelen fra punkt 4 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken, gulrøttene og soppen i 2–3 minutter, eller til løken er blank. Dryss over ½ ss mel, og rør inn 2 dl vann. Kok opp og ha kjøttet i kjelen. Ha i oksebuljongen og steinsoppulveret, og la det småkoke i 2–3 minutter. Rør inn crème fraîchen, og varm det hele forsiktig opp. Smak til gryten med ½ pose soyasaus, salt og pepper.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og vend inn ½ ss smør. Krydre med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten, og topp med grønnkålchipsen.
Vel bekomme!