Laktosefri
Glutenfri
Krydderstekt svinekam med søtbakte gulrøtter, potetsalat med eple og polkabetesalat
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Eple
1 stk
Remulade
½–1 pakke
Gulrøtter
400 g
Sukker
1 ss
Polkabete
1 stk
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 767 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 61 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og del potetene i tykke skiver. Kok potetskivene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, eller til de er møre. Skyll og kutt eplet i små terninger.
Skrell og del gulrøttene i fire på langs. Ha gulrotstavene på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 ss sukker. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Krydre kjøttet med pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det akkurat er gjennomstekt. Skru av varmen på platen, og krydre kjøttet med kryddermiksen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.
Skrell og del polkabeten i to. Kutt polkabeten i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv, eller bruk en mandolin hvis du har det. Ha polkabetene i en bolle, og vend dem sammen med tobladsalaten og sennepsvinaigretten.
Hell av vannet fra potetene, og la dem dampe fra seg i omtrent 2 minutter. Bland remuladen og epleterningene med potetene, og krydre med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!