15-20
Laktosefri
Glutenfri
Fried rice med prosciutto cotto, egg, erter og chilimajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Ris
Jasminris
135 g
Fried rice
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Prosciutto cotto
2 pk
Egg (Egg)
2 stk
Grønne erter
125 g
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Topping
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 689 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilimajonesen kan være litt spicy for de minste, så den kan helt fint sløyfes for en mildere rett.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Fried rice: Skrell løken og gulrøttene og skyll spinaten. Kutt skinken i strimler, og kutt løken og gulrøttene i små terninger. Knekk eggene i en bolle og pisk dem sammen med 1–2 ss soyasaus. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 3–4 minutter, til løken er blank og gulrøttene er myke. Tilsett skinken, ertene og spinaten, og rør om. La det hele steke i omtrent 2 minutter til, og ha det over i en stor serveringsbolle.
- Fried rice, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett eggeblandingen, og stek den i omtrent 4 minutter, under omrøring, til den er gjennomstekt. Ha den ferdigkokte risen over i stekepannen med eggene, og stek det hele sammen i omtrent 1 minutt. Bland alt sammen i serveringsbollen, og smak til med litt salt og pepper.
- Topping: Topp fried ricen med chilimajonesen og sesamfrøene etter eget ønske. God middag!