Laktosefri
Glutenfri
Fried rice med prosciutto cotto, egg, erter og chilimajones
3.82 (90)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Spinat
50 g
Prosciutto cotto
2 pk
Egg
2 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Grønne erter
125 g
Chilimajones
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chilimajonesen kan være litt spicy for de minste, så den kan helt fint sløyfes for en mildere rett.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken og gulrøttene og skyll spinaten. Kutt skinken i strimler, og kutt løken og gulrøttene i små terninger. Knekk eggene i en bolle og pisk dem sammen med soyasausen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og gulrøttene i 3–4 minutter, til løken er blank og gulrøttene er myke. Tilsett skinken, ertene og spinaten, og rør om. La det hele steke i omtrent 2 minutter til, og ha det over i en stor serveringsbolle.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Tilsett eggeblandingen, og stek den i omtrent 4 minutter, under omrøring, til den er gjennomstekt. Ha den ferdigkokte risen over i stekepannen med eggene, og stek det hele sammen i omtrent 1 minutt. Bland alt sammen i serveringsbollen, og smak til med litt salt og pepper.
Topp fried ricen med chilimajonesen og sesamfrøene etter eget ønske. God middag!
Vel bekomme!