Gratinert linsebolognese-form, servert med appelsin- og betesalat med ristede hasselnøtter
Vegetar

Gratinert linsebolognese-form, servert med appelsin- og betesalat med ristede hasselnøtter

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • olje
  • pepper
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bolognese med linser
600 g
(Selleri)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Mezze maniche
200 g
(Hvete)
Gulbete
1 stk
Appelsin
1 stk
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 907 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 128 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake pastaen sammen med bolognesen: Kok pastaen 4 minutter mindre enn det som står på pakken, og ha den i formen under bolognesen. Bak det hele som beskrevet i oppskriften.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt løken og gulroten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 2 minutter, tilsett linsebolognesen, og smak til med persilladen, litt salt og pepper (se tips). Ha bolognesen over i en ildfast form og dryss osten jevnt over. Stek bolognesen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen og bolognesen er gjennomvarm.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll gulbeten og appelsinen. Kutt vekk endene på gulbeten og del den i to. Kutt gulbeten i tynne skiver. Finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen, og legg det til side. Skrell appelsinen og kutt den i to, og deretter i tynne skiver. Ha hasselnøttene i en liten ildfast form, og stek dem i ovnen sammen med bolognesen, de siste 5 minuttene av steketiden. Grovhakk hasselnøttene. Bland gulbeten, appelsinen, appelsinskallet og hasselnøttene i en serveringsskål, og smak til salaten med litt salt og 1 ss olivenolje. 
God middag! 
Vel bekomme!