Laktosefri
Glutenfri
Hjemmelagde fiskepinner
med potetkrem, sprø grønnkål og søt tomat- og løkkompottNy oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- hvetemel
- kokevann
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Seifilet
300 g
Panering
1 pakke
Hvetemel
50 g
Egg
1 stk
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Kokevann
1–2 dl
Gulrøtter
2 stk
Grønnkål
50 g
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 75 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt fisken i mindre stykker, gjerne på langs. Visp sammen egget og melken med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og paneringen på en annen. Vend fiskestykkene først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i paneringen. Legg fisken på en tallerken.
Skrell og kutt potetene i to, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, men la 1–2 dl av vannet være igjen i kjelen. Tilsett 1 ss smør og pisk potetene glatte med en visp, eller i en blender. Potetkremen skal være litt klissete. Smak til med litt salt.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Ha grønnkålen i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Fordel grønnkålen over gulrotstavene, og stek det hele videre i omtrent 5 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek det hele videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Ha kompotten over i en serveringsskål og smak til med salt og pepper.
Skyll og varm opp stekepannen fra steg 5 til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek fiskepinnene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de hvile på litt kjøkkenpapir frem til servering.
Vel bekomme!