Norsk laksebowl med byggkorn, friske grønnsaker, bakt purreløkskrem og hasselnøtter

Fiskelykke

Laktosefri

Norsk laksebowl med byggkorn, friske grønnsaker, bakt purreløkskrem og hasselnøtter

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Purre
1 stk
Spinat
50 g
Smør
1 ss
(Melk)
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
1 dl
Finsnittet rødkål
100 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Hasselnøtter
½–1 pakke
(Hasselnøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 739 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 58 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ha hasselnøttene på siden, for en mer barnevennlig rett.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Kok byggkornene som anvist på pakken, men bruk buljongen i kokevannet. Vend inn 1 ss smør når de er ferdigkokt, og avkjøl dem.
Snitt purreløken på langs og skyll den godt. Kutt purren i mindre biter og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl vann. Kle formen med aluminiumsfolie, og bak purren i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Skyll spinaten. Ha spinaten og purren med væsken fra formen over i et litermål sammen med 1 ss smør og 1 ss eddik. Kjør purren til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper. 
 Ha rødkålen i en bolle og tilsett 1 ts sukker, 2 ss eddik, og litt salt og pepper. Kna det godt sammen. Skyll og kutt agurken i staver. Skrell gulrøttene og bruk skrelleren til å lage tynne bånd av dem. Fordel den lettsyltede rødkålen, agurken og gulrøttene i hver sine serveringsskåler.
 Kutt fisken i terninger, og ha dem i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, og stek fisken under purren, når det gjenstår 5–6 minutter av purrens steketid. 
 Knus hasselnøttene lett med en kjevle, eller noe annet hardt, mens de fortsatt er i posen. Sett sammen bowlsene etter eget ønske og topp med hasselnøttene. Vel bekomme!
Vel bekomme!