25-35
Laktosefri
Norsk laksebowl med byggkorn, friske grønnsaker, bakt purreløkskrem og hasselnøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- fisk,
- hasselnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- vann
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Bakt purreløkskrem
Purre
1 stk
Spinat
50 g
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
1 dl
Grønnsaker
Finsnittet rødkål
100 g
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Servering
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 739 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ha hasselnøttene på siden, for en mer barnevennlig rett.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Byggkorn: Kok byggkornene som anvist på pakken, men bruk buljongen i kokevannet. Vend inn 1 ss smør når de er ferdigkokt, og avkjøl dem.
- Bakt purreløkskrem: Snitt purreløken på langs og skyll den godt. Kutt purren i mindre biter og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl vann. Kle formen med aluminiumsfolie, og bak purren i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Skyll spinaten. Ha spinaten og purren med væsken fra formen over i et litermål sammen med 1 ss smør og 1 ss eddik. Kjør purren til en glatt krem med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper.
- Grønnsaker: Ha rødkålen i en bolle og tilsett 1 ts sukker, 2 ss eddik, og litt salt og pepper. Kna det godt sammen. Skyll og kutt agurken i staver. Skrell gulrøttene og bruk skrelleren til å lage tynne bånd av dem. Fordel den lettsyltede rødkålen, agurken og gulrøttene i hver sine serveringsskåler.
- Laks: Kutt fisken i terninger, og ha dem i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, og stek fisken under purren, når det gjenstår 5–6 minutter av purrens steketid.
- Servering: Knus hasselnøttene lett med en kjevle, eller noe annet hardt, mens de fortsatt er i posen. Sett sammen bowlsene etter eget ønske og topp med hasselnøttene. Vel bekomme!