Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris

Fiskelykke

Laktosefri

Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • pepper
  • olje
Gul løk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Garam masala
½–1 pose
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
5 dl
Jasminris
135 g
Pak choy
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Vårløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du finhakker den gule løken til suppen, trenger den ikke å mikses.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i to biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset, garam masalaen og fiskebuljongen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og grovhakk pak choyen. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel grønnsakene og fiskestykkene i en ildfast form, og ha over ponzusausen og litt pepper. Stek grønnsakene og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 4 i suppen, og smak til med soyasausen. La suppen stå på svak varme frem til servering.
 Skyll vårløken og kutt den i tynne ringer. Fordel risen, fisken og grønnsakene i skåler, og hell suppen over. Hell den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien forsiktig over suppen, og topp med vårløken. God middag!
Vel bekomme!