Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris
Laktosefri

Asiatisk kremet fiskesuppe

med ponzubakt lyr, pak choy og jasminris
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • vann
Gul løk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Garam masala
½–1 pose
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
5 dl
Jasminris
135 g
Pak choy
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
300 g
(Fisk)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Vårløk
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
637 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du finhakker den gule løken til suppen, trenger den ikke å mikses.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i to biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset, garam masalaen og fiskebuljongen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og grovhakk pak choyen. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel grønnsakene og fiskestykkene i en ildfast form, og ha over ponzusausen og litt pepper. Stek grønnsakene og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 4 i suppen, og smak til med soyasausen. La suppen stå på svak varme frem til servering.
 Skyll vårløken og kutt den i tynne ringer. Fordel risen, fisken og grønnsakene i skåler, og hell suppen over. Hell den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien forsiktig over suppen, og topp med vårløken. God middag!
Vel bekomme!