Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- fisk,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- olivenolje
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Potetfries
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Hummus
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
1 ss
Olivenolje
2 ss
Lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Grønnsaker
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Burgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 870 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke lakseburgerne ferdig i ovnen sammen med potetene på stekebrettet. Mariner løkringene i litt eddik og sukker, for en syrligere smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden. Vend på potetstavene midtveis i steketiden, for et bedre resultat.
- Hummus: Skrell hvitløken, og sil laken av kikertene. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og legg det til side. Ha hvitløken, kikertene, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje og 1 ss vann i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser, eller i en blender. Smak til hummusen med litt salt, og ha den over i en serveringsskål. Ha over 1 ss olivenolje og sitronskallet før servering.
- Lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side og krydre med persilladen. Smelt 1 ss smør i pannen, og skvis litt saft fra resten av sitronen over burgerne. Skru av varmen og legg et lokk over pannen, og la burgerne trekke i et par minutter i smøret, til de er gjennomstekte.
- Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skyll og tørk ruccolaen, og ha alle grønnsakene over på et serveringsfat.
- Burgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett burgerne sammen på tallerkener, eller server alt i hver sine skåler slik at man kan sette sammen burgerne selv etter eget ønske. Server potetfriesene og hummusen til retten. Vel bekomme!