Lakseburger i briochebuns med frisk salat, hummus og potetfries

Fiskelykke

Lakseburger i briochebuns med frisk salat, hummus og potetfries

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
1 ss
Olivenolje
2 ss
Lakseburger
1 pakke
(Fisk)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Ruccola
50 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 870 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke lakseburgerne ferdig i ovnen sammen med potetene på stekebrettet. Mariner løkringene i litt eddik og sukker, for en syrligere smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden. Vend på potetstavene midtveis i steketiden, for et bedre resultat.  
Skrell hvitløken, og sil laken av kikertene. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern, og legg det til side. Ha hvitløken, kikertene, saften fra halve sitronen, 1 ss olivenolje og 1 ss vann i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser, eller i en blender. Smak til hummusen med litt salt, og ha den over i en serveringsskål. Ha over 1 ss olivenolje og sitronskallet før servering. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i omtrent 2 minutter på hver side og krydre med persilladen. Smelt 1 ss smør i pannen, og skvis litt saft fra resten av sitronen over burgerne. Skru av varmen og legg et lokk over pannen, og la burgerne trekke i et par minutter i smøret, til de er gjennomstekte.  
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i skiver. Skyll og tørk ruccolaen, og ha alle grønnsakene over på et serveringsfat.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett burgerne sammen på tallerkener, eller server alt i hver sine skåler slik at man kan sette sammen burgerne selv etter eget ønske. Server potetfriesene og hummusen til retten. Vel bekomme! 
Vel bekomme!