Glutenfri
Pannestekt seifilet med karamellisert løk, eggesmør og poteter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Seifilet
325 g
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Smør
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 512 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bak fisken i ovnen med brokkolien de siste 8–10 minuttene av steketiden, om du vil forenkle oppskriften litt.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 10 minutter under omrøring, eller til den har blitt gyllen. Tilsett 1 ts sukker de siste 5 minuttene av steketiden, og krydre med litt salt. Ha løken over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
Kok eggene i 7–8 minutter.
Skyll og tørk fisken. Bruk stekepannen fra punkt 4, og varm den opp til middels høy varme. Tilsett litt olje, og krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Skyll de ferdigkokte eggene og persillen i kaldt vann. Skrell eggene og kutt dem i mindre biter. Grovhakk persillen. Smelt 3 ss smør på middels varme i kjelen du kokte eggene i. Vend inn eggene og ønsket mengde av persillen, og strø resten av persillen over retten.
Vel bekomme!