Glutenfri
Butter chicken med blomkål og spinat, servert med basmatiris
3.92 (65)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Butter chicken paste
- smør
- vann
- olje
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Basmatiris
135 g
Blomkål
½–1 stk
Spinat
50 g
Butter chicken-paste
1 glass
Butter chicken paste
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 753 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i sausen, kan de stekes for seg, og serveres ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kyllingen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 3–4 minutter, til den har fått litt farge. Vend inn butter chicken-pasten, crème fraichen, 1 dl vann og hønsebuljongen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke under lokk i 2–3 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden.
Ha sjyen fra kyllingformen i sausen, og skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!