Butter chicken med blomkål og spinat, servert med basmatiris
Glutenfri

Butter chicken med blomkål og spinat, servert med basmatiris

3.92 (65)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Butter chicken paste
  • smør
  • vann
  • olje
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Basmatiris
135 g
Blomkål
½–1 stk
Spinat
50 g
Butter chicken-paste
1 glass
Butter chicken paste
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 753 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke vil blande grønnsakene inn i sausen, kan de stekes for seg, og serveres ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie, og varm kyllingen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 3–4 minutter, til den har fått litt farge. Vend inn butter chicken-pasten, crème fraichen, 1 dl vann og hønsebuljongen. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke under lokk i 2–3 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden.
 Ha sjyen fra kyllingformen i sausen, og skjær kyllingen i skiver før servering.
Vel bekomme!