Bakt fetaost-pasta med tomater og basilikumstekt kylling

Bakt fetaost-pasta med tomater og basilikumstekt kylling

4.01 (158)
Under 20 min
8 Ingredienser
TikTok trenden "Baked feta pasta", en rask og enkel pasta med saus av ovnsbakt fetaost og tomater. Her serverer vi den også med basilikumstekt kylling, for ekstra deilig smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Fetaost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Oregano
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Casarecce
200 g
(Hvete)
Pastavann
2 dl
Strimlet kyllingfilet
300 g
Basilikumolje
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 829 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du trenger ikke blande sausen med pastaen. Server de hver for seg, så kan man forsyne seg selv.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt tomatene i båter. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell, knus og grovhakk hvitløksfeddet. Plasser osten midt i en stor ildfast form og ha tomatene, løken og hvitløken rundt. Krydre med kryddermiksen, salt og pepper. Ha over 1 ss olivenolje, og bak det hele midt i ovnen i 10–15 minutter, eller til tomatene har falt sammen. 
Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet når pastaen siles. Ta fetaformen ut av ovnen, og rør inn ønsket mengde av pastavannet, til sausen får en kremet konsistens. Vend inn den ferdigkokte pastaen i fetasausen.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Vend inn basilikumoljen og krydre med litt salt og pepper. 
God middag! 
Vel bekomme!