Gourmetburger
Klassisk cheeseburger servert med smashede poteter
4.19 (68)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomatsalsa
½ pakke
Lettmajones
1 pakke
Hamburger
2 stk
Norvegia
1 pakke
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to eller fire avhengig av størrelsen, og kok de i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, til de er såvidt møre.
Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
Skrell og finhakk sjalottløken, og rør den sammen med tomatsalsaen og majonesen i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Bruk undersiden av en kopp eller en gaffel til å kuse potetene nesten flate. Ringle over litt olje, og stek potetene midt i ovnen i 15 minutter, til de er gylne og litt sprø.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper, og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Ha burgerne over i en ildfast form, legg på osten, og etterstek de i ovnen i 2–3 minutter, til osten har smeltet.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter sammen med burgerne.
Sett burgerne sammen etter eget ønske. Vel bekomme!
Vel bekomme!