Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy

Vårlige retter

Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst med bakt blomkålkrem, brokkolini og nektarin, stekt potet og estragonsjy

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Blomkål
¾ stk
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Poteter
350 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Estragon
½–1 bunt
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Hvetemel
½ ss
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Nektarin
1 stk
Blomkål
¼ stk
Brokkolini
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 579 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i mindre buketter. Fordel omtrent ¾ av blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er lett gyllen og mør. Kok opp 2 dl vann sammen med buljongen og 1 ss smør. 
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen, under blomkålen, i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
 Rør inn ½ ss hvetemel i smøret. Ha i en halv pose soyasaus og spe på med omtrent 1 dl vann, eller til ønsket konsistens. La sjyen småkoke i 5 minutter. Skyll og finhakk estragonen og vend den inn i sjyen rett før servering. 
 Ha den ferdigstekte blomkålen i en vid beholder. Kjør blomkålen til en fin krem med en stavmikser mens du sper med buljongvannet fra steg 2 til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt nektarinen i båter. Skyll brokkoliniene og kutt dem i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av blomkålen og brokkoliniene i 3–4 minutter. Skru av varmen, vend inn nektarinen, og krydre det hele med litt salt og pepper. 
Vel bekomme!