Glutenfri
Kylling provence i fløtesaus med tomat og estragon servert med ris og frisk fennikelsalat
3.95 (80)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- olivenolje
- pepper
- olje
- smør
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomat
1 stk
Estragon
½ bunt
Sitron
½ stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Hønsebuljong
1 pakke
Matfløte
1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Estragon
½ bunt
Fennikel
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 848 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en mandolin, kan den gjerne brukes til fennikelen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll tomaten, estragonen og sitronen. Kutt tomaten i båter. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule). Legg kyllinglårene i en ildfast form.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek løken og hvitløken i 1 minutt, til det er blankt. Tilsett buljongen, fløten og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la sausen småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i den revne osten og tomaten og skru av varmen. Vend inn halvparten av sitronskallet og halvparten av estragonen, og smak til med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen i formen, og bak det hele i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Finhakk resten av estragonen. Skyll og finsnitt fennikelen (se tips). Ha fennikelen i en bolle sammen med resten av sitronskallet og den finhakkede estragonen. Smak til med saft fra sitronen, olivenolje, og litt salt og pepper.
Håper det smaker!
God middag!